Ingyenes könyvkiadás! A kéziratok megelevenednek…

Január 18. és 25. között kiadóhoz juthatnak, nyilvánosságra kerülhetnek jelenleg nem elérhető könyvek, szöveg-összeállítások, dolgozatok. A Publio Kiadó költségfelszámítás nélkül vállalja művek elektronikus publikálását: ez azt jelenti, hogy díjmentesen menedzseli a teljes könyvkészítés és kihelyezés folyamatát. A szerzők, akik ebben az egy hétben feltöltik kéziratukat a publio.hu-ra, értékesíthető, grafikus által tervezett borítóval ellátott, tördelt nyomtatott és e-könyvet kapnak. A globális és hazai terjesztés szervezését és elszámolását kiadói jutalék felszámításával végzi a Publio.

A szabad publikálás heti akciós lehetőségéről még: Könyvesblog.

A hazai self-publishing kiadó azok számára szeretne lehetőséget biztosítani, akik már rendelkeznek kézirattal, akár már meg is próbálták kiadni művüket, ám nem jutottak be abba 10 százalékba, akikkel a hazai kiadók szerződést kötnek. Számukra kínál lehetőséget a cég azzal, hogy január 18. és 25. között “Új év, Új kaland” címmel akciót hirdet. A kiadó vállalja, hogy nyomtatott és elektronikus formában is elkészíti a szerzők műveit.

“Az elkészült könyv birtokában az író megmérettetheti művét, árulhatja vagy ingyen terjesztheti azt, hiszen a hazai és nemzetközi könyváruházakból bárki számára hozzáférhetővé válik a mű” - mondja Alcser Norbert, a Publio ügyvezetője, aki hozzáteszi, hogy az író számára két járható út van. Az egyik, hogy felfigyel rá egy nagy, klasszikus kiadói rendszerben működő könyves cég, vagy – és ez a self-publishing könyvmenedzselési szisztéma – a saját kezébe veszi a könyve publikálását.

A hagyományos kiadói rendszerben értékesített könyveknek több szempontrendszernek kell megfelelniük. Ha például valaki a grönlandi bálnák vonulásáról szeretné megjelentetni 5 éves kutatómunka után elkészített, magas színvonalú művét, de pl. egy hasonló témájú könyv már jelent meg a piacon az elmúlt években, a kiadó visszautasíthatja azt, mert nem termel elég magas profitot. Nem véletlen, hogy csak a beérkezett kéziratok 10 százalékából lesz könyv a hagyományos kiadásban, ráadásul a kiadók ezeknél is nagy százalékot vesznek le az író jutalékából, hogy kockázataikat fedezzék.

A másik út a szerzői kiadás. “A nálunk megjelentetett művek nem feltétlenül amatőr írások, hiszen számtalan okból - a tartalomtól és minőségtől függetlenül - utasíthatják el a nagy kiadók a szerzőket” - mondja Alcser. Szerinte az íróknak így lehetősége van arra, hogy a piacot kézben tartó könyvmonopoliumok nélkül is eljussanak az olvasókhoz. Az elsőkönyveseknek különösen testhezálló lehet a szerzői kiadás, hiszen a Publio körül kialakult amatőr írói közösség tagjai nyitottak, véleményezik, segítik és motiválják egymást.

A Publio a hazai self-publishing szcéna vezető portálja. Szerzőinek száma meghaladja a nyolcszázat, a kiadott művek ezer fölötti címet jelentenek. Részletes adatok az előző évről a Publioról és tevékenységéről: itt. A Publio könyváruháza, a Publioboox, a self-publishing írások mellett más kiadók könyveit is kínálja. A Publio e-bookok a Google és az Apple könyváruházainak magyar választékába is bekerülnek. Az Amazon és a Smashwords, valamint a Scribd és Oyster előfizetéses könyv organizmusok is Publio partnerek.

One comment on “Ingyenes könyvkiadás! A kéziratok megelevenednek…

  1. Dr Rostás János on said:

    Teszik a lehetőség. Lehet, hogy sikerül megmenteniük néhány értékes művet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

Christmas

HTML tags are not allowed.