Ki olvas és mennyit e-könyvet? Az Amazon itthon is arat? Infografika

Újabb és újabb bizonyító erejű számok látnak napvilágot arról, hogy az e-book bizniszben a hagyományos reklám filozófiák nem működnek. Nem érdemes sokat hirdetni, attól természetesen bővülhet némileg a forgalom, de az üzleti siker nem a mennyiségen áll vagy bukik. Az e-tartalom iránt érdeklődők nem hirdetőoszlopokról és házfalakra festett giga plakátokról szerzik az információkat. Ami számít, az a Facebook, és más közösségi médiumok.

Csaknem egésze, szám szerint 92 százaléka az olvasóknak a vásárlási impulzust egy másik embertől kapta, nem valamilyen média felületről.

Ismert az is, hogy az e-reader birtokosok – mióta zsebükben lapul a kis gépecske – többet fordulnak a betűhöz, mint korábban. Ezt állította az e-book-osok 54 százaléka. Viszont csak 18 százalékuk mondta azt, hogy  – megmaradva a printnél – folyamatosan növeli az olvasással töltött időt.

Egyre többet hozzák ki a felmérések azt az adatot is, hogy az e-könyv eszközök tulajdonosi körében egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat a nők. Az e-book ezek szerint már nem számít technikai eszköznek, legalábbis nem úgy tekintenek rá az emberek, mint valami technikai hóbortra, ami a férfiaknak való, akár a versenyautó.

Nem lehet elmenni amellett a tény mellett sem, hogy minden e-könyvre fordított dollárkiadás harminc százaléka egyetlen cégnél, az Amazonnál landol. Ez az USÁ-ban igaz, és könnyen lehet, hogy más földrészeken, így Európában is, ez a szám akár magasabb is lehet. Még nincs itt az Amazon, és máris uralná a bevételeket? Mi lesz, ha fizikailag is berendezkedik Magyarországon, vagy a közvetlen környezetünkben? Fel kell készülni erre a lehetőségre, kinek-kinek a maga módján.

Az infografika elérhető itt.

eBook felmérés tabella

2 comments on “Ki olvas és mennyit e-könyvet? Az Amazon itthon is arat? Infografika

 1. Szőnyi János on said:

  Tisztelt Könyv Konvektor!

  Abban tudnak esetleg segítséget nyújtani, hol informálódhatnék akkor, ha az e-könyv kiadás foglalkoztat, pl. szeretnék kapcsolatba lépni az Amazonnal?

  A figyelmüket megköszönve, a jelentkezésüket érdeklődéssel várva:
  Szőnyi János
  06 70 60 33 83 0

  • Kerekes Pál on said:

   Tisztelt Szőnyi János!

   Az Amazon honlapja minden tényezőt feltár, szabad a gazda. Rendkívül egyszerű a céggel szerződést kötni, nincsenek bürokratikus elemek. A self publishing rész a kdp.amazon.com oldalról érhető el legegyszerűbben. Amit hozzá kell tenni: igazából mégsem olyan egyszerű a dolog, a nyelvismeret is kevés, sokan panaszkodtak, hogy a kitöltendő adatlapok nem logikusak. Legalábbis nekünk nem, innen Európából. Konkrét ügyekben a Publio Kiadóval érdemes felvenni a kapcsolatot, ott kiépült rendzser áll rendelkezésre, díjtalanul. info@publio.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

Christmas

HTML tags are not allowed.